Εκπαιδευτικά Νέα

Portal Καθηγητών / Μαθητών

Καλώς ήρθατε στην Φόρμα Εισόδου για το Portal του Φροντιστηρίου ΠΟΡΕΙΑ.

 

Το Portal του Φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης ΠΟΡΕΙΑ παρέχει στους μαθητές του τις παρακάτω υπηρεσίες:

  • - Ανακοινώσεις που αφορούν την λειτουργία του Φροντιστηρίου.
  • - Υλικό & Ασκήσεις για όλες τις τάξεις του Γυμνασίου.
  • - Υλικό & Ασκήσεις για όλες τις τάξεις του Λυκείου.
  • - Προτεινόμενες Ασκήσεις για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις της Γ΄ Λυκείου.

Portal Καθηγητών/Μαθητών

Έκτο πεδίο στο μελλοντικό μηχανογραφικό

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 984» και στη δημοσιογράφο Νόνη Καραγιάννη, δήλωσε τα εξής:

Για το Λύκειο

 

«Υπάρχει το πόρισμα ενός πενταετούς Εθνικού Διαλόγου, όσον αφορά στο Λύκειο και στο Τεχνολογικό Λύκειο, πάνω στο οποίο ουσιαστικά χτίζουμε τις νέες αλλαγές. Συνεπώς, συζητάμε με τα κόμματα και με όλους τους άμεσα ενδιαφερόμενους, έτσι ώστε μέσα στο επόμενο διάστημα να κατατεθεί το Νομοσχέδιο».

Για το Τεχνολογικό Λύκειο

«Το Τεχνολογικό Λύκειο θα το ενδυναμώσουμε. Γιατί η Τεχνολογική Εκπαίδευση είναι ένας πολύ σημαντικό άξονας της Εκπαίδευσης και πρέπει να ενισχυθεί, κυρίως μέσα από τη σύνδεσή της με την παραγωγή. Και εκεί έχουμε κάνει μια πολύ σημαντική προεργασία, αλλά αυτά θα τα δούμε μέσα στον Ιούνιο».

Για την εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές

«Έχουμε κάνει μία μελέτη για την σύσταση ενός διαφορετικού πεδίου, που θα συμπεριλάβει όλες τις Στρατιωτικές Σχολές, τις Αστυνομικές Σχολές και την Πυροσβεστική Ακαδημία. Στόχος είναι από το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015, οι μαθητές να μπορούν να εισαχθούν στις Στρατιωτικές Σχολές από ένα συγκεκριμένο πεδίο. Γιατί το σχέδιο αυτό, για ένα ξεχωριστό πεδίο ικανοποιεί το αίτημα οι υποψήφιοι για αυτές τις συγκεκριμένες σχολές να είναι στοχοπροσηλωμένοι σ’ αυτή την επιλογή. Δηλαδή, να είναι συνειδητή η επιλογή τους και να μην εισάγονται μόνο επειδή έχουν τα απαραίτητα μόρια. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τη φύση αυτών των λειτουργημάτων».

 

Εκπαιδευτικά Νέα

Νέο Λύκειο μετά την τροπολογία της 29/11/2014

Στο συνημμένο θα βρείτε τις αλλαγές στον Νέο Λύκειο μετά την τροπολογία της 29/11/2014.

(πηγή συνημμένου: e-employ.gr)

Συνημμένα:
Πρότυπο Νέο Λύκειο.pdf

Δρεμσίζης Ιωάννης

Τα θαύματα στη χώρα μας συνεχίζονται...

Τα θαύματα στη χώρα μας συνεχίζονται. Η κεντρική επιτροπή εξετάσεων προφανώς ψάχνει να βρεί νέους και νέες κάτω των 18 για να στελεχώσουν το CERN. Μόνο έτσι μπορούμε να εξηγήσουμε τα σημερινά θέματα. Όσο αφήνουμε το χρόνο να περνάει τόσο πιο βατά τα βρίσκουμε και ίσως να αρχίσουμε να βλέπουμε και το μερίδιο ευθύνης των μαθητών μας μεγαλύτερο.

Περισσότερα...

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ωράριο Γραμματείας
Καθημερινά 17:00 - 21:00
(εκτός Σαββάτου & Κυριακής)
 

  28ης Οκτωβρίου 101
  67100 Ξάνθη

 

  25410 63704
  6936 532 004

 

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.