Εκπαιδευτικά Νέα

Portal Καθηγητών / Μαθητών

Καλώς ήρθατε στην Φόρμα Εισόδου για το Portal του Φροντιστηρίου ΠΟΡΕΙΑ.

 

Το Portal του Φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης ΠΟΡΕΙΑ παρέχει στους μαθητές του τις παρακάτω υπηρεσίες:

  • - Ανακοινώσεις που αφορούν την λειτουργία του Φροντιστηρίου.
  • - Υλικό & Ασκήσεις για όλες τις τάξεις του Γυμνασίου.
  • - Υλικό & Ασκήσεις για όλες τις τάξεις του Λυκείου.
  • - Προτεινόμενες Ασκήσεις για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις της Γ΄ Λυκείου.

Portal Καθηγητών/Μαθητών

Επιστροφή στο παρελθόν

Επιστροφή στο παρελθόν… Σύμφωνα με πρόταση άτυπης επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας, καταργούνται οι κατευθύνσεις για τη Γ' τάξη του Γενικού Λυκείου και αντικαθίστανται από τρεις κύκλους σπουδών.

Ο πρώτος κύκλος εστιάζει στις κλασικές και ανθρωπιστικές επιστήμες, ο δεύτερος στις θετικές, στις τεχνολογικές και στις επιστήμες Υγείας και ο τρίτος

κύκλος στις οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές επιστήμες. Τα μαθήματα γενικής παιδείας μειώνονται σε 4 από 11 που είναι σήμερα και μένουν η Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, τα Μαθηματικά, η Ιστορία και η Φυσική Αγωγή με 11 ώρες διδασκαλίας. Όσο για τα Αρχαία, τη Φυσική, τη Βιολογία, την Ξένη Γλώσσα, τα Θρησκευτικά και την Κοινωνιολογία, αυτά φεύγουν από το πρόγραμμα γενικής παιδείας της τελευταίας τάξης, ενώ μεταξύ των τριών κύκλων δεν υπάρχουν κοινά μαθήματα επιλογής που θα επέτρεπαν την κινητικότητα των υποψηφίων.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η Β' Λυκείου μετατρέπεται σε τάξη γενικής παιδείας, χωρίς κατευθύνσεις και χωρίς κύκλους. Παρέχει μόνο δύο πακέτα επιλογής, με δύο μαθήματα το καθένα. Το εβδομαδιαίο ωράριο διδασκαλίας μειώνεται σε 33 ώρες, από 35 που είναι σήμερα, από τις οποίες οι 28 αφορούν στα μαθήματα γενικής παιδείας. Η Ερευνητική Εργασία διατηρείται, ενώ προστίθενται στο πρόγραμμα της γενικής παιδείας τα μαθήματα Πολιτειακή Παιδεία - Οικονομικά - Κοινωνιολογία και Φιλοσοφία. 

Όσο για την Α' Λυκείου, στο πρόγραμμά της προστίθενται δύο μαθήματα, Πολιτειακή Παιδεία-Οικονομικά-Κοινωνιολογία και δεύτερη Ξένη Γλώσσα, αυξάνοντας το σύνολο των εβδομαδιαίων ωρών διδασκαλίας από 32 που είναι σήμερα σε 34.

Εκπαιδευτικά Νέα

Νέο Λύκειο μετά την τροπολογία της 29/11/2014

Στο συνημμένο θα βρείτε τις αλλαγές στον Νέο Λύκειο μετά την τροπολογία της 29/11/2014.

(πηγή συνημμένου: e-employ.gr)

Συνημμένα:
Πρότυπο Νέο Λύκειο.pdf

Δρεμσίζης Ιωάννης

Τα θαύματα στη χώρα μας συνεχίζονται...

Τα θαύματα στη χώρα μας συνεχίζονται. Η κεντρική επιτροπή εξετάσεων προφανώς ψάχνει να βρεί νέους και νέες κάτω των 18 για να στελεχώσουν το CERN. Μόνο έτσι μπορούμε να εξηγήσουμε τα σημερινά θέματα. Όσο αφήνουμε το χρόνο να περνάει τόσο πιο βατά τα βρίσκουμε και ίσως να αρχίσουμε να βλέπουμε και το μερίδιο ευθύνης των μαθητών μας μεγαλύτερο.

Περισσότερα...

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ωράριο Γραμματείας
Καθημερινά 17:00 - 21:00
(εκτός Σαββάτου & Κυριακής)
 

  28ης Οκτωβρίου 101
  67100 Ξάνθη

 

  25410 63704
  6936 532 004

 

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.