Εκπαιδευτικά Νέα

Portal Καθηγητών / Μαθητών

Καλώς ήρθατε στην Φόρμα Εισόδου για το Portal του Φροντιστηρίου ΠΟΡΕΙΑ.

 

Το Portal του Φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης ΠΟΡΕΙΑ παρέχει στους μαθητές του τις παρακάτω υπηρεσίες:

  • - Ανακοινώσεις που αφορούν την λειτουργία του Φροντιστηρίου.
  • - Υλικό & Ασκήσεις για όλες τις τάξεις του Γυμνασίου.
  • - Υλικό & Ασκήσεις για όλες τις τάξεις του Λυκείου.
  • - Προτεινόμενες Ασκήσεις για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις της Γ΄ Λυκείου.

Portal Καθηγητών/Μαθητών

Επιταγές κατάρτησης

Συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας είχε την Τρίτη, 15 Οκτωβρίου αντιπροσωπεία του ΔΣ της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ).

Στην πρώτη συνάντηση η αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΟΕΦΕ, επικεφαλής της οποίας ήταν ο πρόεδρος Κώστας Αμπατζίδης, συζήτησε με τον υφυπουργό Παιδείας κ. Συμεών Κεδίκογλου για θέματα που άπτονται του νόμου για τη μη τυπική εκπαίδευση, κατέθεσε προτάσεις που συμβάλουν στη διαφάνεια και την ομαλοποίηση των διαδικασιών που αφορούν στο νέο θεσμικό πλαίσιο για την εποπτεία και αδειοδότηση των φροντιστηρίων, ενώ παρουσίασε προς τον κ. Κεδίκογλου τις θέσεις της Ομοσπονδίας για το νέο Λύκειο.

Επίσης στη συνάντηση, που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, η αντιπροσωπεία της ΟΕΦΕ κατέθεσε συγκροτημένη και ολοκληρωμένη πρόταση για την επιταγή (voucher) ενισχυτικής διδασκαλίας. Ως γνωστόν η Ομοσπονδία έχει προτείνει η πολιτεία να στηρίξει τα παιδιά από ασθενέστερες οικονομικά τάξεις με σταθμισμένη χρηματοδότηση της οικογένειας (κουπόνι ενισχυτικής διδασκαλίας, voucher), έτσι ώστε να έχουν τη δυνατότητα ισότιμης ενισχυτικής διδασκαλίας. Πρόκειται για έναν διαφορετικό τρόπο χρηματοδότησης των εκπαιδευτικών υπηρεσιών, με την οικογένεια να έχει το δικαίωμα επιλογής φροντιστηρίου.

Από τη μεριά του ο κ. Κεδίκογλου άκουσε με προσοχή τις θέσεις της ΟΕΦΕ και υποσχέθηκε να τις εξετάσει.

Την ίδια ημέρα το ΔΣ της ΟΕΦΕ πραγματοποίησε σύντομη εθιμοτυπική συνάντηση με τον υφυπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γκιουλέκα.

Στην αντιπροσωπεία της ΟΕΦΕ συμμετείχαν οι Κώστας Αμπατζίδης (πρόεδρος), Γιάννης Βαφειαδάκης (γενικός γραμματέας), Δήμητρα Αλαμπάνου (α΄ αντιπρόεδρος), Σπύρος Κετσετζής (γ΄ αντιπρόεδρος), Χρήστος Μπάρδος (μέλος) και Παναγιώτης Παπαφράγκας (πρόεδρος Συλλόγου Φροντιστών Ευβοίας).

Εκπαιδευτικά Νέα

Νέο Λύκειο μετά την τροπολογία της 29/11/2014

Στο συνημμένο θα βρείτε τις αλλαγές στον Νέο Λύκειο μετά την τροπολογία της 29/11/2014.

(πηγή συνημμένου: e-employ.gr)

Συνημμένα:
Πρότυπο Νέο Λύκειο.pdf

Δρεμσίζης Ιωάννης

Τα θαύματα στη χώρα μας συνεχίζονται...

Τα θαύματα στη χώρα μας συνεχίζονται. Η κεντρική επιτροπή εξετάσεων προφανώς ψάχνει να βρεί νέους και νέες κάτω των 18 για να στελεχώσουν το CERN. Μόνο έτσι μπορούμε να εξηγήσουμε τα σημερινά θέματα. Όσο αφήνουμε το χρόνο να περνάει τόσο πιο βατά τα βρίσκουμε και ίσως να αρχίσουμε να βλέπουμε και το μερίδιο ευθύνης των μαθητών μας μεγαλύτερο.

Περισσότερα...

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ωράριο Γραμματείας
Καθημερινά 17:00 - 21:00
(εκτός Σαββάτου & Κυριακής)
 

  28ης Οκτωβρίου 101
  67100 Ξάνθη

 

  25410 63704
  6936 532 004

 

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.